Toen ik van de week vochtvlekken in mijn systeemplafond zag dacht ik:  “O, nee … lekkage”. Toevallig kwam de volgende dag de glazenwasser langs en ik vroeg hem te gaan kijken op het dak. En ja hoor, de dakpannen lagen er half op waardoor er water doorheen sijpelde. Ik wist wat me te doen stond.

De huid of eigenlijk de opperhuid is ook als een dak van een huis. De huidcellen liggen dakpansgewijs over elkaar heen. Ze hebben een beschermende functie, omdat ze zorgen dat invloeden van buitenaf zoals regen, wind en bacteriën de huid niet binnen kunnen dringen.

Tussen de gestapelde huidcellen bevinden zich de celbruggen. Dit is als het ware het cement dat er voor zorgt dat de huidcellen netjes aan elkaar vast blijven zitten. Wanneer de huid uitdroogt of juist gaat ontsteken door de centrale verwarming, het gebruik van agressieve cosmetica of door lang te heet douchen raken de huidcellen los, omdat je hiermee de celbruggen verwijderd. Hierdoor wordt de huid kwetsbaar en snel geïrriteerd voor invloeden van buitenaf. Ook krijg je last van een vochtarme huid en rode vlekken en heeft dit acne en fijne lijntjes tot gevolg.

De huidcellen met de celbruggen vormen de natuurlijke huidbarrière. Om deze in een goede conditie te houden is het belangrijk te kiezen voor producten die je huidbarrière niet aantasten en waarbij de ingrediënten overeenkomen met je huideigen vet. Jojoba is een ingrediënt waarvan de samenstelling veel lijkt op je huid eigen vet.

Wist je dat de Nourishing cleanser, de Skin elixir en de Rose gold gezichtsolie van Jane Scrivner voornamelijk uit jojobaolie bestaan?

5 stappen naar een gezonde huid

Stap 1.​Reinigen met een product zonder water. Op natuurlijke basis van olie of was. Tip! Nourishing Cleanser

Stap 2. Exfoliëren: zuurgraad van de huid herstellen met een tonic op basis van een lage concentratie fruitzuren of een hydrolaat van essentiële oliën. Tip! Skin foliate peeling of Skin Drink gezichtsspray

Stap 3. Hydrateren d.m.v. een serum met hyaluronzuur. Tip! Bioluronic buzz

Stap 4. Voeden met een gezichtsolie. Tip! Skin elixir

Stap 5. Beschermen met een dagcrème met anti oxidanten. Tip! OO cream