Onlangs hebben wij een massage cursus gevolgd in het aanleren van een Ayurvedische hoofd- en gezichtsmassage.

Stress is de grootste boosdoener van huidveroudering. Daarom vind ik het geven van een goede massage een van de belangrijkste onderdelen van een gezichtsbehandeling. In combinatie met natuurlijke producten geeft een gezichtsmassage geweldige huid verbeterende resultaten. Dit is één van de redenen waarom de Ayurveda mij aanspreekt.

Ayurveda is een natuurgeneeskundig gezondheidssysteem en komt uit India.Het geven van massages is een van de behandelmethoden binnen de Ayurveda. Een Ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie en heeft een heilzame, medicinale werking. De Ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en zorgt voor meer balans. Het zelf genezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

De massage:

  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • Helpt bij klachten en vermindering van o.a. rugpijn, nekklachten, RSI, Whiplash,reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn

De Ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.

Tijdens de massage maken we gebruik van een ruime hoeveelheid warme olie, waarbij de hoofdhuid ook wordt meegenomen. Het haar wordt dus vet, houdt hier rekening mee.

Benieuwd naar deze massage? We geven in onderstaande video een kleine sneekpeak!