Gebruik vanaf april een spf in je dagcrème of make-up en vermijd de zon op het heetst van de dag tussen 11-15.00 uur. Ga door met smeren tot en met oktober. Maar hoe kies je een goede zonnebrandcrème, die ook vriendelijk is voor de huid? Ik deel graag mijn tips met jullie.

Een goede zonnebrandcrème voldoet aan de volgende eisen:

– Bevat een UV-A filter, beschermt je huid tegen huidveroudering

– Bevat een UV-B filter, beschermt je huid tegen verbranden

– Bevat Anti oxidanten (Vitamine C en E, bijvoorbeeld frambooszaadolie)

– Bevat geen geur-en kleurstoffen

Wist je dat natuurlijke oliën SPF waarde bevatten?

Natuurlijke oliën zitten van nature ook vol met anti-oxidanten en vormen daarbij een natuurlijk anti-zonnebrandproduct. Maar gebruik voor de veiligheid wel een anti-zonnebrandproduct extra en het liefst één met een natuurlijke filter!

De volgende oliën geven de volgende spf:
• Frambozenzaad olie: SPF 28-50
• Avocado olie: SPF 4-15
• Kokosolie: SPF 2-8
• Amandelolie: SPF 5
• Shea Boter: SPF 3-6
• Jojoba olie: SPF 4

De Affirmative Gezichtsolie van Jane Scrivner bevat een hoge concentratie aan frambooszaadolie met een SPF met de factor 28-50! Zeer geschikt dus om je huid extra mee te beschermen voor onder je anti-zonnebrandproduct wanneer je de zon in gaat.

De gezichtsolie Rose Gold Oil en Intens Oil zijn ook heerlijk om te smeren na een dagje zonnen. Het helpt tegen zonebeschadiging en uitdroging. Zo breng je je huid weer in balans. Bekijk de gezichtsoliën hier online

3 tips om veilig van de zon te genieten

– Houd er rekening mee dat een zonnebrand crème na opening 1 jaar houdbaar is, wees dus niet zuinig met smeren en maak de tube gelijk op. De werking van de filters worden naarmate je de crème langer bewaard minder actief.

– Heb je iets te lang in de zon gezeten en voel je een lichte verbranding? Smeer je huid (met name je gezicht en decolleté) gelijk in met de Nourishing Cleanser. Dit is een balsem welke verkoelt, kalmeert en de huid hersteld, zo beperk je huidbeschadiging en voorkom je rimpels! De beste aftersun ever! Bekijk hier online

– Ben je er niet zeker van dat er anti-oxidanten in je zonnebrandcrème zitten, die essentieel zijn? Gebruik dan een olie of crème onder je zonnebrandcrème welke anti-oxidanten bevatten. Een aanrader is de biologische Affirmative Oil van Jane Scrivner met o.a. frambooszaadolie deze zit boordevol anti-oxidanten.

Met deze tips kun je veilig genieten van de zon!