Tekenen van vermoeidheid en huidveroudering ontstaan als eerste bij je oogcontouren (huid rondom je ogen). Fijne lijntjes, rimpels en zakjes onder je ogen beginnen duidelijk zichtbaar te worden vanaf je vijfendertigste.

Fysische oorzaak wallen, kringen en rimpels

We zijn gewend om een dagcrème onder de ogen te smeren. Lekker gemakkelijk. Maar de huid onder de ogen heeft een andere behoefte dan de rest van het gezicht. Je huid is hier namelijk drie keer zo dun waardoor bloedvaatjes door de huid doorschemeren bijgevolg kringen onder de ogen. Daarnaast wordt de huid slapper, omdat er onderhuids minder bindweefsel en elastine wordt aangemaakt. Hierdoor verliest de huid zijn stevigheid en ontstaan er zakjes onder de ogen (vocht blijft zitten) en ontstaan er fijne lijntjes en rimpels.

Verschil dagcrème en oogcrème

Een dagcrème heeft als hoogste prioriteit om je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf en om uitdroging te voorkomen. Een oogverzorging heeft de prioriteit om de huid bij de oogcontouren te verstevigen, af te voeren, en het voorkomen van ontstekingen.

Make-up

Daarnaast is een oogverzorging vaak iets minder vet en wordt daardoor sneller door de huid opgenomen zodat je je make-up er gemakkelijk overheen kunt aanbrengen zonder dat je make-up uitloopt. Naast het gebruik van een oogcrème is natuurlijk je leefstijl heel bepalend om je oogcontouren zo lang mogelijk stevig te houden en tekenen van vermoeidheid te voorkomen.

Top 3 om rimpels en minder wallen en kringen onder de ogen te voorkomen:

1      Beperk het innemen van suikers (van suiker krijg je rimpels).
2      Drink matig (wijn is helaas de grootste boosdoener voor zakjes onder de ogen).
3      Insmeren met natuurlijke en biologische oogverzorgingsproducten. (Deze vind je in mijn webshop)

Tip van Femke: Doe een beetje van de oogcrème ultra hydrating masque (als je deze hebt) door het eye firming concentrate of meng de oogcrème met een andere gezichtsolië en breng deze aan voor de nacht en ontwaak met een frisse blik.