Om onszelf te beschermen tegen het coronavirus moeten we vaak onze handen wassen, minimaal 20 seconden per keer. Voor je huid is dit geen pretje! Grote kans dat je handen inmiddels helemaal droog en schraal aanvoelen of zelfs al beginnen te jeuken… In deze blog vertel ik je wat je ertegen kunt doen.

Wat is zeep?
Zeep is een schoonmaakmiddel dat vuil en vet oplost. De traditionele zeep bestaat uit olijfolie, palmolie of kokosolie. Daarnaast bevat zeep ‘loog’ dat de stof natriumdioxide bevat, ook wel ‘bijtende soda’ genoemd. Deze stof heeft een sterk oplossende en bijtende werking op de huid. Daarnaast bevat (toilet)zeep vaak ook nog eens synthetische geur- en kleurstoffen.

Wat doen de traditionele zepen met de huid?
De huidbarrière, de natuurlijke beschermlaag van je huid, bestaat uit vetten die uitdroging voorkomen. Wanneer je je handen veelvuldig wast met zeep, verwijder je behalve vuil en vet ook dit natuurlijke huidvet. Hierdoor raakt je huidbarrière beschadigd en wordt je huid rood, gevoelig en kwetsbaar.

Wat te doen tegen extreem droge handen?
Zijn je handen inmiddels zó droog dat je geen traditionele zeep of alcohol meer kunt verdragen? Er bestaan ook biologische zepen zonder uitdrogende bestanddelen die bovendien vrij zijn van parfum en synthetische bestanddelen. Zelf gebruik ik een biologische zeep met tea tree (is bacterie en schimmeldodend) en actieve kool (absorbeer alle schadelijke stoffen) deze werkt zeker zo efficiënt als de traditionele zepen of alcohol, maar drogen de huid niet uit. Zo komen je handen tot rust en kan je huid haar natuurlijke vetlaag weer opbouwen. Deze zeep is bij La Femme verkrijgbaar!

Verzorg je handen met een handcrème
Nu je handen erg droog aanvoelen ben je geneigd om ze met een dikke laag vaseline, ook wel parafine genoemd, of een andere vette crème in te smeren. Dit is niet verstandig: vaseline sluit je huid af en uiteindelijk wordt je huid er alleen maar droger van (het werkt verslavend, net als Labello). Gebruik voor het verzorgen van je handen een handcrème op basis van kokosolie of jojoba-olie. Jojoba-olie werkt herstellend, legt een ‘laagje’ op de huid, maar sluit de huid niet af. Bovendien werkt het ontstekingsremmend. Kijk bij de aanschaf van een crème goed op de ingrediëntenlijst of deze vaseline/paraffine bevat. Goed om te weten: het product bevat het meeste van het eerst vermelde ingrediënt en het minste van het laatst genoemde ingrediënt.

Handverzorgingspakketje

Zijn je handen en lippen op dit moment erg droog en gevoelig of wil je dit voorkomen? Dan raad ik je deze biologische handzeep, handcrème en lippenbalsem aan.

Wegens succes verlengen we deze actie. Dit najaars-verzorgingspakket is nu verkrijgbaar met 20% korting en gratis verzending.

 

biologische-handcrème-tegen-droge-handen

Handzeep Le savon noir, met tea tree
heeft naast een diepreinigende werking ook een schimmeldodende en antibacteriële werking en is op basis van propolis, actieve kool en Tea tree. Bovendien bevat de zeep heerlijk geurende patchouli, cipres en sinaasappelolie

Prijs: 14,90
Bestel hier online

Handcrème Le soin des mains
een herstellende biologische handcrème, perfect voor het herstellen van nagels en handen die beschadigd zijn door zeep. Gaat daarnaast ouderdomsvlekken tegen. Bevat nori, zoethout en zin, Aloe vera en shea butter (werken hydraterend en herstellend) en rozenbottelolie en jojoba-olie (zorgen nog voor extra voeding en hydratie).
De nori-alg is een nieuw alternatief voor chemische uv filters. In combinatie met zoethoutextract gaat het ouderdomsvlekjes tegen. Deze handcrème geeft de handen een beschermend laagje, zonder vet aan te voelen en heeft een heerlijke citrusgeur.

Prijs: 19,90 40 ml
Bestel hier online

Zorg goed voor je handen, ze verdienen het beste op dit moment!