Verandering van spijs doet eten… 

Om te beginnen wil ik iedereen een heel gezond, energievol en stralend nieuwjaar wensen!

Mijn voornemens voor het komende jaar? Dingen doen waar ik energie van krijg! Volgens een motivatietest krijg ik energie van ‘nieuwe dingen’ doen. Het is in elk geval mijn voornemen om los te komen van oude, vaste patronen, door meer variatie op te zoeken…

Doe ik het wel goed?

Voor mijn vak is mijn uiterlijk erg belangrijk, daarom probeer ik er alles aan te doen om er goed uit te zien. Zo begin ik mijn dag met 30 minuten hardlopen, drink ik citroenwater op een nuchtere maag, ontbijt ik met havermout en eet ik dagelijks een flinke portie groente en fruit. Ik doe het best goed, en toch voel ik mij regelmatig uitgeput en zie ik er net iets te vaak vermoeid uit. Waar gaat het mis? Doe ik misschien net iets te veel mijn best? Roest ik misschien vast in mijn ‘goede’ vaste patroon?

Actief ontspannen

Topsporters kennen het belang van ontspanning, rust en afwisseling. Door er rustmomenten in te plannen kunnen ze beter presteren. Spieren worden pas in de rust opgebouwd! Als we niet oppassen plannen we onze dag vol met  ‘belangrijke’ momenten, en vergeten we ‘actief te ontspannen’. Zoals het maken van een wandeling, het doen van yoga-oefeningen of andere rustgevende activiteiten..

Waarom variëren gezond en inspirerend is

Ik loop elke dag hetzelfde rondje, daar raken mijn spieren aan gewend dag en mijn stofwisseling past zich aan. Zo val ik niet af en gaat mijn conditie er niet op vooruit.

Gewenning is een proces waarbij een eerder ongewone prikkel steeds meer als normaal ervaren gaat worden. Hierdoor verliezen die prikkels de gewenste effecten.

Dit geldt ook voor alle andere ‘gezonde’ activiteiten. Geef daarom je lichaam een boost door vooral te variëren met voeding, beweging en ontspanning!

Over ontspanning en variatie gesproken: wil jij ook meer balans vinden door actieve ontspanning te integreren in je leefstijl? Volg dan het challenge programma ‘Kom in balans’ Meld je hier aan voor het programma!

 


Verandering van spijs doet eten… 

Om te beginnen wil ik iedereen een heel gezond, energievol en stralend nieuwjaar wensen!

Mijn voornemens voor het komende jaar? Dingen doen waar ik energie van krijg! Volgens een motivatietest krijg ik energie van ‘nieuwe dingen’ doen. Het is in elk geval mijn voornemen om los te komen van oude, vaste patronen, door meer variatie op te zoeken…

Doe ik het wel goed?

Voor mijn vak is mijn uiterlijk erg belangrijk, daarom probeer ik er alles aan te doen om er goed uit te zien. Zo begin ik mijn dag met 30 minuten hardlopen, drink ik citroenwater op een nuchtere maag, ontbijt ik met havermout en eet ik dagelijks een flinke portie groente en fruit. Ik doe het best goed, en toch voel ik mij regelmatig uitgeput en zie ik er net iets te vaak vermoeid uit. Waar gaat het mis? Doe ik misschien net iets te veel mijn best? Roest ik misschien vast in mijn ‘goede’ vaste patroon?

Actief ontspannen

Topsporters kennen het belang van ontspanning, rust en afwisseling. Door er rustmomenten in te plannen kunnen ze beter presteren. Spieren worden pas in de rust opgebouwd! Als we niet oppassen plannen we onze dag vol met  ‘belangrijke’ momenten, en vergeten we ‘actief te ontspannen’. Zoals het maken van een wandeling, het doen van yoga-oefeningen of andere rustgevende activiteiten..

Waarom variëren gezond en inspirerend is

Ik loop elke dag hetzelfde rondje, daar raken mijn spieren aan gewend dag en mijn stofwisseling past zich aan. Zo val ik niet af en gaat mijn conditie er niet op vooruit.

Gewenning is een proces waarbij een eerder ongewone prikkel steeds meer als normaal ervaren gaat worden. Hierdoor verliezen die prikkels de gewenste effecten.

Dit geldt ook voor alle andere ‘gezonde’ activiteiten. Geef daarom je lichaam een boost door vooral te variëren met voeding, beweging en ontspanning!

Over ontspanning en variatie gesproken: wil jij ook meer balans vinden door actieve ontspanning te integreren in je leefstijl? Volg dan het challenge programma ‘Kom in balans’ Meld je hier aan voor het programma!