In augustus 2014 bracht ik een bezoek aan Jane Scrivner in Engeland voor een vijfdaagse cursus. In deze cursus maakte ik kennis met kwalitatief hoogstaande biologische oliën, afkomstig uit de hele wereld. Wat ik niet snel zal vergeten is het kleine laboratorium waar alle potjes en flesjes staan die Jane zelf (nog) met de hand vulde met de meest kostbare oliën. Daar mocht ik ruiken aan een emmertje met één liter natuurzuivere Bulgaarse rozenolie (van de Damascener roos). De geur ervan was zo intens en krachtig dat het bijna niet te verdragen was.


Kostbare rozenolie
Natuurzuivere rozenolie heeft niet voor niets zo’n zware intense geur. Voor een liter rozenolie zijn 3000 tot 5000 kg rozenblaadjes nodig. Dat maakt de rozenolie tot de meest kostbare olie ter wereld. Een liter rozenolie heeft op dit moment een waarde van zo’n € 12.000. Daarom wordt rozenolie helaas regelmatig vervalst door het gebruik van gelijksoortige geuren zoals palmarosa en geranium.

Werking op de huid
Het bijzondere is dat rozenolie (ondanks de rode kleur) goed werkt tegen roodheid (couperose) in het gezicht. Rozenolie vermindert rode haarvaatjes en daardoor rode vlekken, het verzacht en maakt je huid sterker en minder gevoelig. Ook vrouwen in de overgang kunnen baat hebben bij de olie omdat het zorgt voor minder roodheid in het gezicht bij opvliegers. Door de zachtheid hebben mensen met acne, een droge, gevoelige en oudere huid, ook baat bij de producten waar roos in verwerkt is. Daarnaast verbetert rozenolie de huidtextuur, waardoor de huid er gladder, zachter en jonger uit gaat zien.

Weldaad voor de geest
De geur van de roos is zo fantastisch dat het een weldaad is voor je geest, het heeft een warme geur en schept harmonie ……

Bestel de rose gold gezichtsolie hier online.