Arganolie wordt ook wel ‘wonderolie’ of ‘het vloeibare goud uit Marokko’ genoemd. ‘’ Arganolie wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten die aan de Arganboom groeien.

blog arganolie

Berbervrouwen

Over de gehele wereld genieten mensen van de kracht van deze wonderolie. De Berbervrouwen uit Marokko wonen in het gebied waar de Arganboom groeit en speelden een belangrijke rol in de productie van arganolie. Tegenwoordig wordt het persen van de olie uit de pitten van de argannoot machinaal gedaan, dit komt de kwaliteit en houdbaarheid van de olie ten goede. Gelukkig worden de Berbervrouwen tegenwoordig enorm betrokken bij de productie van de arganolie, en hebben ze nu ook betaalde banen. Drie miljoen mensen in Marokko hebben een baan in de productie van arganolie.

Tatoeages en arganolie

Een opvallend onderdeel van de Berberse cultuur zijn de tatoeages van de vrouwen. De tatoeages worden met verschillende redenen en doelen gezet. Zo zou een tatoeage een vrouw beschermen tegen kwade geesten. Maar tatoeages leveren beschadigingen op, van oudsher wordt in de Berberse cultuur arganolie gebruikt om de genezing na het zetten van een tatoeage te bevorderen.

Werking arganolie

Arganolie heeft een sterke geneeskrachtige werking. Doordat de olie rijk is aan antioxidanten en gezonde vetzuren kalmeert het niet alleen de huid, het helpt je huid ook te herstellen. De schaarste van de argannoten in combinatie met het arbeidsintensieve proces van het maken van de olie, maakt de olie heel kostbaar. Voor 1 liter arganolie is maar liefst 35 kilo arganvruchten nodig.

Arganolie tegen huidveroudering

Door de hoge dosis antioxidanten werkt arganolie tegen huidveroudering en door de vetzuren is de olie daarnaast ook heel effectief tegen huidaandoeningen zoals eczeem en acne.

Kwaliteit herkennen

De kwaliteit van de olie zit hem in de concentraties van de werkzame stoffen, hoe meer essentiële vetzuren, vitamines en antioxidanten hoe beter de olie. Het klimaat en de samenstelling van de grond, rijpe vruchten die volgroeid zijn, manier van persen van de noot; de temperatuur, hoeveelheden water en de bewaartemperatuur bepalen samen de kwaliteit van de olie. Als deze dingen niet kloppen, kunnen alle werkzame stoffen uit de olie verdwijnen.

Certficaat

Als je in Nederland arganolie koopt, is de olie puur en EcoCert gecertiviceerd, dus biologisch. Helaas zegt dit niets over de kwaliteit. Er wordt gecontroleerd of de olie biologisch geproduceerd is, maar er wordt niet gekeken naar de samenstelling van die olie. De arganolie in de Un condition oil van Jane Scrivner is afkomstig van een lokale boer en niet van een groot commercieel bedrijf. Zo weet jij zeker dat je de hoogste kwaliteit arganolie in huis hebt.

Heb jij last van huidproblemen zoals acne, rosacea, eczeem en ben je op zoek om dit op een natuurlijke manier te verhelpen? Probeer dan eens de Uncondion oil van Jane Scrivner, deze bestaat voor 99% uit Arganolie en voor 1% uit Franckincense oil, de uncondition oil helpt je huid weer in balans te brengen.Eerst proberen? Vraag een sample aan van de Un Condition oil.