Geuren kunnen je helpen beter te ontspannen.

Het inademen van geurende oliën kan je humeur verbeteren, stress verminderen, slaap bevorderen en je zelfvertrouwen vergroten. Aromatherapie streeft naar het behouden en verbeteren van de gezondheid door middel van het gebruik van essentiële oliën.

Zo maken we tijdens het lente arrangement gebruik van rozemarijn olie, deze geur werkt verfrissend, helpt tegen vermoeidheid, koude handen en voeten (stimuleert de doorbloeding) en stimuleert tot actie en creatie op een ontspannen manier.

Etherische oliën zijn geurstoffen uit planten, bloemen, kruiden of vruchten en zijn erg geconcentreerd. In de salon gebruiken we etherische oliën als geurverspreider in een olieverdamper, op een geursteen, in onze kompressen, en maken er massageolie van.

Tips voor een geurende Spa beleving thuis

Zo kun je thuis ook je eigen Spa beleving creëren, bijvoorbeeld met het aanbrengen van een etherische olie in een aromabrander, of laat je wasbak vollopen met warm water, druppel er etherische olie in, dompel er een washandje of gastendoekje in en geniet van de stoom en het washandje op je gezicht, of doe een paar druppels etherische olie in je bad.

 

Drie favoriete (ontspannende) geuren zijn:

Lavendelolie

De geur van lavendel heeft een ontspannende en rustgevende werking. Lavendel werkt kalmerend, verzachtend en helpt bij depressiviteit. Door de rustgevende werking kun je eventueel 1 à 2 druppels op je kussen doen, hierdoor zal je beter kunnen slapen

Sinaasappelolie

De geur van sinaasappel montert op en is ontspannend bij nervositeit en stress. Een paar druppeltjes in bad helpt bij kou, griep, nervositeit en stress.

Pepermuntolie

Pepermuntolie maakt wakker, pept op en werkt opmonterend. In de aromaverdamper brengt pepermunt een frisse en zuivere geur in de ruimte. Pepermunt helpt je beter te concentreren door energie naar hoofd en hersenen te sturen.

 

Deze en meer geuren zijn verkrijgbaar bij La Femme!  Stuur ons een berichtje voor meer info.

 

Hoewel aromatherapie over het algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer deze op de juiste manier wordt toegepast, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van etherische oliën, vooral bij mensen met gevoelige huid, allergieën of aandoeningen zoals astma. Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een gekwalificeerde aromatherapeut of zorgverlener voordat je etherische oliën gaat gebruiken, met name bij langdurig of therapeutisch gebruik.